5e editie van Gospel Event Leeuwarden

17-11-2018

5e editie van Gospel Event Leeuwarden op 17 november in De Wijngaard, Leeuwarden. Bijna is het zover! Na een intensieve voorbereiding van een half jaar is het tijd voor de uitvoering van Gospel Event Leeuwarden 2018. Het project van gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden. Een spetterende concertavond met een projectkoor van bijna 90 zangers, het gospelkoor met ruim 30 zangers en een band van 10 muzikanten.

Gospel Event Leeuwarden 2018 is de 5e editie op rij. Na geslaagde edities in voorgaande jaren is er opnieuw een gospel event in Leeuwarden met Gospelkoor The Young Christian Singers én een projectkoor. Een bijzondere editie dus.

Er wordt dit jaar opnieuw groots uitgepakt. Omdat in voorgaande jaren de concertlocaties te krap bleken voor gospelkoor, projectkoor, muzikanten en publiek is er uitgeweken naar een nog grotere locatie. Deze locatie biedt weer nieuwe mogelijkheden.

Voor deze lustrumeditie is enorm veel belangstelling. Het projectkoor was binnen een dag gevormd, ruim 90 mensen meldden zich aan om mee te doen. De band is uitgebreid met een strijkkwintet, waardoor het concert een symfonisch tintje krijgt. De arrangementen zijn geschreven door muzikaal leider Wilco Kloosterman.
In het repertoire is vanzelfsprekend plaats voor gospel, maar in deze versie van Gospel Event Leeuwarden 2018 is ook ruimte voor het thema ‘Verzet’. Via beeld en muziek besteden we aandacht aan gelijkheid onder mensen en de voorbeeldfiguren zoals M.L. King. Dit levert een gevarieerd programma op dat wordt ondersteund door indrukwekkend beeldmateriaal.

De voorbereidingsavonden (5x) zijn de moeite waard. In hoog tempo studeert het projectkoor, samen met The Young Christian Singers, de nummers in en het klinkt fantastisch!

Op naar de finale: samen op het podium in De Wijngaard.

Alle 120 zangers staan op 17 november vanaf 20.00 uur op het podium in De Wijngaard. Samen maken zij er, onder de bezielende leiding van Wilco Kloosterman, een spetterende avond van.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.theyoungchristiansingers.nl

Lees verder

Chanoeka in Leeuwarden!

03-12-2018

Dit jaar viert de Joodse gemeenschap in december Chanoeka (het lichtfeest). Zij herdenken dan de herinwijding van de Tempel in Jeruzalem 2182 jaar geleden.
Elke avond van het Chanoekafeest wordt een lichtje aangestoken van de achtarmige kandelaar.

Op maandag 3 december a.s. verwelkomen de Joodse gemeenschap en Christenen voor Israël u graag, want dan wordt de eerste kaars van de grootste Chanoeka-kandelaar ter wereld aangestoken door Opperrabbijn Jacobs!
Dit jaar vindt dit plaats in Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa in 2018.

Waarom doen we dit?
Chanoeka is het Joodse lichtfeest. De indrukwekkende Chanoeka-kandelaar illustreert het licht dat Israël en het Joodse volk uitstralen naar de wereld. Het symboliseert de universele waarden van verbondenheid, hoop en verdraagzaamheid.
Dit unieke evenement is een teken van vriendschap en verbondenheid van Nederlandse christenen met Israël en de Joodse gemeenschappen wereldwijd.

Voor meer informatie kijk ook op

 

Lees verder

Ga je mee naar GHANA?

15-07-2019

Een nieuw project!

Samen gaan we aan de slag voor Compassion Nederland en World Servants. Doe jij mee!?

Kijk op www.worldservants.nl/geloven058 voor meer informatie of vul onderstaand contactformulier voor vragen over dit project.

Lees verder